Niets Over Ons Zonder Ons

Het Adviespunt Ervaringsdeskundigheid helpt ervaringsdeskundigen en organisaties verder bij het inzetten van ervaringsdeskundigheid en uitvoering van het VN-verdrag Handicap.

Meld je dan nu aan voor de gratis training aan de slag met het VN-verdrag in jouw gemeente
Loop jij dagelijks tegen drempels aan omdat je een beperking hebt? Echte drempels of spreekwoordelijk? Daar kan je iets aan doen. Elke gemeente is verplicht om beleid op te stellen, zodat mensen met een beperking volwaardig mee kunnen doen in de samenleving. Daar moeten ze ervaringsdeskundigen bij betrekken.

De Alliantie VN-verdrag biedt daarom ook de komende maanden nog een aantal trainingen aan ervaringsdeskundigen aan. Hierin leer je het VN-Verdrag te gebruiken om voor de rechten van mensen met een beperking op te komen. En bespreken we hoe je in jouw eigen gemeente kan bijdragen aan een inclusievere samenleving.

Data en aanmelding
De trainingen starten om 12.30 en duren tot 16.30 en vinden plaats op een goed toegankelijke locatie. De exacte locatie en routebeschrijving ontvang je in de bevestiging. Per training is plaats voor maximaal 18 deelnemers. Je kan je dit jaar nog inschrijven voor de volgende trainingen;

26 november 2019 Haarlem
28 november 2019 Arnhem
10 december 2019 Utrecht
12 december 2019 Breda
17 december 2019 Zwolle

Aanmelden kan hier.

Doe mee. Dit is hét moment om op te komen voor de rechten van jezelf en van andere mensen met een beperking.