Niets Over Ons Zonder Ons

Het Adviespunt Ervaringsdeskundigheid helpt ervaringsdeskundigen en organisaties verder bij het inzetten van ervaringsdeskundigheid en uitvoering van het VN-verdrag Handicap.

Wereld gehandicapten dag en internationale mensenrechtendag
Beschrijving foto: Zes gehandicapte personen van kleur lachen en poseren voor een betonnen muur. Vijf personen staan achter, met een zwarte vrouw in het midden die een krijtbord vasthoudt met de tekst: “disabled and here”. Een Zuid Aziatisch persoon in een rolstoel zit vooraan.
Fotograaf: Chona Kasinger. Foto via https://affecttheverb.com/disabledandhere/

Op 3 december is het wereld gehandicapten dag en op 10 december internationale mensenrechtendag. Een mooie aanleiding om extra in te zetten op het creëren van meer bewustwording van en kennis over het VN-verdrag Handicap. Dit gaan we doen aan de hand van een twittercampagne in de periode van 3 tot en met 10 december. In deze campagne gaan we meer kennis meegeven over het VN-verdrag en het sociaal model/mensenrechtenmodel in het algemeen én gaan we dieper in op thema’s die daaraan raken.

Houd onze Twitterfeed in de gaten, retweet onze posts en help ons zo om te laten zien waarom het VN-verdrag Handicap zo belangrijk is en dat er nog veel te doen is op dit terrein!

P.S.: wist je dat je een notificatie kunt krijgen van onze tweets? Druk op de bel in ons twitterprofiel, rechtsboven, naast de “volg” knop!