Niets Over Ons Zonder Ons

Het Adviespunt Ervaringsdeskundigheid helpt ervaringsdeskundigen en organisaties verder bij het inzetten van ervaringsdeskundigheid en uitvoering van het VN-verdrag Handicap.

International Dissability Forum (EDF) organiseert op vrijdag 10 april, van 10u tot 12u CET een webinar evenement met als thema ‘Tot welke problemen leidt de covid-crisis voor mensen met een handicap in de EU’ .

Iedereen is welkom en er wordt voorzien in realtime ondertiteling (engelstalig)en internationale gebarentaalvertolking. Het webinar wordt later opgenomen en gedeeld voor degenen die niet kunnen deelnemen. Let op! Het webinar is volledig engelstalig.

Schrijf je hier in voor het webinar

Achtergrond
De corona-pandemie en de reactie van Europese landen zorgen voor grote uitdagingen voor personen met een handicap en hun organisaties. In de meeste EU-landen zagen personen met een handicap hun rechten genegeerd en geschonden en moesten ze het gat in de toegang tot essentiële ondersteuning, diensten en handel opvullen.

Hoe is de situatie in verschillende Europese landen? Welke veelvoorkomende problemen zijn er? Hoe reageren organisaties van personen met een handicap hierop? Wat kan er nog meer worden gedaan? Dit zijn enkele van de vragen die deze vergadering zal proberen te beantwoorden.

Doelstelling

  • Een overzicht van wat EDF doet met betrekking tot corona-belangenbehartiging
  • Delen van voorbeelden van andere organisaties van personen met een handicap

Programma

  • Opening door Yannis Vardakastanis, EDF-voorzitter
  • European Disability’s Forum werkt aan de pandemie – Catherine Naughton, EDF-directeur en André Félix, EDF-coördinator
  • De situatie in Italië en Spanje
  • De situatie in andere Europese landen
  • Vragen en antwoorden

Host; André Félix, EDF-coördinator