Niets Over Ons Zonder Ons

Het Adviespunt Ervaringsdeskundigheid helpt ervaringsdeskundigen en organisaties verder bij het inzetten van ervaringsdeskundigheid en uitvoering van het VN-verdrag Handicap.

De Alliantie VN-verdrag Handicap maakt dit jaar op verzoek van de VN een rapportage over de implementatie van het VN-verdrag in de praktijk. Deze rapportage, vanuit het perspectief van organisaties van mensen met een beperking of aandoening, volgt op de rapportage van de Nederlandse overheid van afgelopen jaar.

Concept rapport
De concept rapportage is net gereed en deze leggen we graag voor aan onze lidorganisaties en de achterban van onze Alliantiepartners. Een belangrijke moment, want het is nu nog mogelijk om te toetsen of de belangrijkste punten er in staan. Omdat vanuit het VN comité strikte richtlijnen gelden over de lengte en inhoud van de schaduw-rapportage, moesten we keuzes maken wat opgenomen kan worden in de rapportage.

Wilt u de conceptrapportage ontvangen? Stuur dan een mail aan vnproject@iederin.nl en wij sturen u de rapportage zo snel mogelijk toe

Reageren op de conceptrapportage
Wanneer u reageert op de conceptrapportage helpt u ons als u vermeldt over welke artikelen en welke pagina uw opmerkingen gaan. Graag ontvangen we uw reactie uiterlijk 28 oktober via vnproject@iederin.nl.

Alvast veel dank voor uw medewerking.

Projectteam NGO rapportage