Niets Over Ons Zonder Ons

Het Adviespunt Ervaringsdeskundigheid helpt ervaringsdeskundigen en organisaties verder bij het inzetten van ervaringsdeskundigheid en uitvoering van het VN-verdrag Handicap.

Vijf jaar VN-verdrag Handicap in Nederland

Op 14 juli 2021 is het VN-verdrag Handicap precies vijf jaar van kracht. Veel mensen hebben er lang voor geknokt dat ook Nederland het VN-verdrag zou ondertekenen. Wat hoopten zij toen eindelijk de handtekening van de koning onder het verdrag stond? Zijn die verwachtingen al waar gemaakt? En wat hopen zij dat het VN-verdrag Handicap nog gaat brengen?

Zeven mensen vertellen hun persoonlijke verhaal over vijf jaar VN-verdrag Handicap. Lees deze verhalen op de speciale themapagina met de zeven portretten op de site van Ieder(in).

Oproep: zet je eigen verhaal op social media met #VNverdrag en #5JaarLater
Heb jij een eigen verhaal over 5 jaar VN-verdrag? Wat vond jij 5 jaar geleden, wat vind jij dat inmiddels verbeterd is of juist niet en wat vind jij dat er de komende 5 jaar echt moet gebeuren? Laat het weten door je eigen ‘portret’ te delen op social media. Gebruik daarbij dan de #VNverdrag en #5JaarLater.