Niets Over Ons Zonder Ons

Het Adviespunt Ervaringsdeskundigheid helpt ervaringsdeskundigen en organisaties verder bij het inzetten van ervaringsdeskundigheid en uitvoering van het VN-verdrag Handicap.

Vaker dan je denkt worden mensen met een beperking buitengesloten van alledaagse zaken, meestal onbedoeld of onbewust. Dat komt doordat we in Nederland gewend zijn onze samenleving in te richten op basis van hoe de meeste mensen zijn – en iedereen die niet is zoals de meeste mensen moet zich zoveel mogelijk aanpassen. Dat kan en moet anders.
 En dat begint met kijken vanuit een ander perspectief.

Video
Om hier meer bewustwording over te creëren is, in samenwerking met Mari Sanders (filmregisseur van o.a. De Rolstoel Roadmovie en 80% ongeschikt), een video gemaakt die uitlegt wat het verschil is tussen het medisch model en het sociaal model. De video is te bekijken op https://nietsoveronszonderons.nl/video-sociaal-model/

Let op! De ondertiteling zet je eenvoudig aan of uit door gebruik te maken van de knop ‘cc’ onderaan de videospeler. Deze knop vind je direct rechts naast de tijdsduur 06:27.

Meer weten?
Meer informatie over het sociaal model vind je op nietsoveronszonderons.nl/sociaalmodel of meld je aan voor het webinar op 13 december