Niets Over Ons Zonder Ons

Het Adviespunt Ervaringsdeskundigheid helpt ervaringsdeskundigen en organisaties verder bij het inzetten van ervaringsdeskundigheid en uitvoering van het VN-verdrag Handicap.

Tip: 18 juni Neurodiversity Pride Day

Op Neurodiversity Pride Day wordt de meerwaarde van neurodiversiteit voor de samenleving gevierd. De dag belicht de positieve kanten van neurologische variaties als autisme, dyslexie en adhd en wordt wereldwijd jaarlijks gevierd.

Rosalie Ekstein van de Stichting Neurodiversiteit zegt: “Op Neurodiversity Pride Day nemen neurodivergente individuen even de tijd om te reflecteren over waar we trots op zijn in ons eigen leven, over de liefde die we brengen aan onze familie en vrienden, de meerwaarde die we toevoegen aan teams en de dagelijkse moed die nodig is om jezelf te durven zijn. Het is een dag om verouderde stereotypen gedag te zeggen en een nieuw hoofdstuk te openen voor acceptatie van jezelf, of voor andere. Een dag om je te verheugen in het feit dat er maar één persoon is zoals jezelf. En dat deze uniekheid ook iets is om trots op te zijn.”

Neruodiversity Pride Day is op 18 juni. Voor meer informatie en het programma met lezingen, virtuele ruimtes, muziek en workshops: check de website Neurodiversiteit.nl