Niets Over Ons Zonder Ons

Het Adviespunt Ervaringsdeskundigheid helpt ervaringsdeskundigen en organisaties verder bij het inzetten van ervaringsdeskundigheid en uitvoering van het VN-verdrag Handicap.

Themabijeenkomst “5 jaar VN-verdrag, waar staan we en hoe nu verder?”

Op 14 juni is het precies 5 jaar geleden dat het VN verdrag Handicap in werking is getreden in Nederland. In de themabijeenkomst op 14 juni gaan we terugkijken op de afgelopen vijf jaar, wat hebben we bereikt? 5 jaar VN verdrag, is dat reden voor feest of is er werk aan de winkel? In de bijeenkomst kijken we terug, maar we kijken ook vooruit.

Jose Smits zal op basis van de schaduwrapportage uitleggen waar we nu staan in Nederland met het VN verdrag en op welke punten de Nederlandse regering nog stappen moet maken. Maar we gaan ook naar de toekomst kijken. Pauline Gransier gaat ons inspireren met een kort verhaal over hoe het dagelijks leven in een volledig inclusief en toegankelijk Nederland er over 40 jaar uit kan zien! Daarna gaan we in kleine groepjes in gesprek met elkaar over onze eigen dromen en de concrete stappen die we zelf kunnen nemen om die droom werkelijkheid te laten worden.

Waarom zou je meedoen?

  • Je krijgt inzicht in hoe het er nu voor staat in Nederland met het naleven en implementeren van het VN verdrag en hebben hebt een beeld bij de inhoud van de schaduwrapportage en de daaruit voorkomende prioriteiten voor de overheid.
  • Nieuwe inspiratie om de toekomstdroom die we met elkaar hebben te realiseren.
  • Extra motivatie om je in te zetten om deze droom van een inclusieve maatschappij vorm te geven.

Voor wie is de bijeenkomst bedoeld?
Voor ervaringsdeskundigen, VN-ambassadeurs en lokale belangenbehartigers.

Wanneer?
Deze gratis bijeenkomst vindt online plaats op 14 juni van 13:00 -14:30. Na aanmelding ontvang je een mail met uitleg hoe je hieraan op eenvoudige wijze kunt deelnemen. Bij je aanmelding kan je ook aangeven of je gebruik wil maken van een gebarentolk, schrijftolk of andere ondersteuning.

Aanmelding
Je kan gratis aanmelden door je online in te schrijven via de volgende link.

Foto: Chona Kasinger voor Disabled And Here