Niets Over Ons Zonder Ons

Het Adviespunt Ervaringsdeskundigheid helpt ervaringsdeskundigen en organisaties verder bij het inzetten van ervaringsdeskundigheid en uitvoering van het VN-verdrag Handicap.

Succesvolle themabijeenkomst Europees toegankelijkheidsbeleid

Op 12 oktober vond de themabijeenkomst; ‘Europees toegankelijkheidsbeleid wat betekent dat voor ons?’ plaats waarbij Marie Denninghaus van het European Dissability Forum (EDF), Wouter Bolier van Ieder(in) en Hans Beerens van Dedicon uitleg gaven wat de Europese Toegankelijkheidsakte precies inhoudt en welke stappen worden gezet om deze ook in Nederland te implementeren.

Wat is de Europese Toegankelijkheidsakte?
De Europese Toegankelijkheidsakte heeft als doel om bepaalde producten en diensten die binnen de Europese markt worden vervaardigd en aangeboden, toegankelijk te maken voor mensen met een beperking. Hierbij moet je denken aan computers, zelfbedieningsautomaten, smartphones, tv-toestellen, het 112 alarmnummer, bankdiensten etc. Deze Europese wetgeving wordt ook doorvertaald naar nationale wetgeving in Nederland.

De bijeenkomst gemist of wil je deze terugkijken?
Hieronder vind je de link naar de presentatie en de opname van de bijeenkomst;
Presentatie themabijeenkomst Europees toegankelijkheidsbeleid
Opname themabijeenkomst Europees toegankelijkheidsbeleid

Vragen
Heb je vragen over de Europese Toegankelijkheidsactie en wat jij daar als ervaringsdeskundige? Stuur je vraag naar vnproject@iederin.nl