Niets Over Ons Zonder Ons

Het Adviespunt Ervaringsdeskundigheid helpt ervaringsdeskundigen en organisaties verder bij het inzetten van ervaringsdeskundigheid en uitvoering van het VN-verdrag Handicap.

    • Contrast
    • TekstgrootteVan medisch model naar sociaal model

Vaker dan je denkt worden mensen met een beperking buitengesloten van alledaagse zaken, meestal onbedoeld of onbewust. Dat komt doordat we in Nederland gewend zijn onze samenleving in te richten op basis van hoe de meeste mensen zijn – en iedereen die niet is zoals de meeste mensen moet zich zoveel mogelijk aanpassen. Dat kan en moet anders.
 En dat begint met kijken vanuit een ander perspectief.
 
 
 
 


Om hier meer bewustwording over te creëren is in samenwerking met Mari Sanders (filmregisseur van o.a. De Rolstoel Roadmovie en 80% ongeschikt) een video gemaakt die uitlegt wat het verschil is tussen het medisch model en het sociaal model.

Webinar
Daarnaast organiseren we op 13 december een webinar met Jacqueline Kool (schrijver, adviseur en onderzoeker op gebied van Disability Studies en leven met handicap) en Andries Hiskes (, Docent en onderzoeker – Haagse Hogeschool) over het sociaal model.

Datum: vrijdag 13 december 2019
Tijd: vanaf 14:00

Aanmelden voor het webinar kan via de inschrijfpagina: https://www.webinartv.nl/niets-over-ons-zonder-ons/. Natuurlijk is het ook mogelijk om na het webinar de uitzending terug te kijken.