Niets Over Ons Zonder Ons

Het Adviespunt Ervaringsdeskundigheid helpt ervaringsdeskundigen en organisaties verder bij het inzetten van ervaringsdeskundigheid en uitvoering van het VN-verdrag Handicap.

Na de bijeenkomst eind april over het thema ‘seksuele ondersteuning aan mensen met een fysieke handicap’ is veel gebeurd. Zo worden de bevindingen uit de workshop momenteel door dr. Julia Bahner, research fellow in het Centre for Disability Studies van de Universiteit van Leeds verwerkt in haar onderzoek. Zij schrijft op dit moment aan een artikel hoe Nederland en de belangenorganisaties hier omgaan met het beleid rondom van seksuele ondersteuning aan mensen met een fysieke handicap.

Daarnaast hebben Jacqueline Kool (ambassadeur & mede initiatiefnemer van Disability Studies) en Julia Bahner het artikel  “Seks als mensenrecht”  geschreven voor Support Magazine dat net is verschenen.

En heeft Xandra Koster, ook die middag aanwezig, het artikel “Mensen met een beperking willen ook seks” geschreven voor het digitale platform One World.

De bij de bijeenkomst aanwezige experts, ervaringsdeskundigen en organisaties hebben elkaar toegezegd om een netwerk te vormen om het onderwerp bespreekbaar te maken en te houden.

Meer weten over dit onderwerp of wil je je aansluiten bij het netwerk? Neem dan contact op met Jacqueline Kool.