Niets Over Ons Zonder Ons

Het Adviespunt Ervaringsdeskundigheid helpt ervaringsdeskundigen en organisaties verder bij het inzetten van ervaringsdeskundigheid en uitvoering van het VN-verdrag Handicap.

Podcast Zaaigoed #22 Niets over ons, zonder ons

“Je luistert naar Zaaigoed. Inspiratie voor en door Rijk en gemeente”. Hiermee opent elke podcast van de podcastserie Zaaigoed: inspiratie voor het sociaal domein. Podcast #22 gaat over de impact van het VN-verdrag Handicap op Rijk en gemeente. En over ervaringsdeskundigheid. De aflevering heet – hoe kan het ook anders – Niets over ons, zonder ons.

In de podcast hoor je Otwin van Dijk, burgemeester van de gemeente Oude IJsselstreek. Hij is voormalig Tweede Kamerlid en was betrokken bij de ratificatie van het VN-verdrag Handicap. Daarnaast hoor je Wendy Bindels van de gemeente Stein, de gemeente die in 2021 de prijs voor de meest toegankelijke gemeente van Nederland won. En ook Xandra Koster komt aan het woord. Zij is projectleider van Niets Over Ons Zonder Ons.

Luister of lees

De podcast #22 Niets over ons, zonder ons is te beluisteren op Spotify of iTunes of via de website van programma sociaal domein (voor podcast #22 moet je een klein stukje naar beneden scrollen). Op de website vind je ook de uitgeschreven tekst van de podcast.

Over het podcastkanaal Zaaigoed

In het podcastkanaal Zaaigoed wordt dieper ingegaan op actuele thema’s in het sociaal domein. Onderwerpen die aan de orde komen zijn bijvoorbeeld: criminele ondermijning en kwetsbare groepen, kansenongelijkheid in het onderwijs en uitwisseling persoonsgegevens en privacy. En nu dus ook het VN-verdrag Handicap!