Niets Over Ons Zonder Ons

Het Adviespunt Ervaringsdeskundigheid helpt ervaringsdeskundigen en organisaties verder bij het inzetten van ervaringsdeskundigheid en uitvoering van het VN-verdrag Handicap.

De VNG en Ieder(in) werken aan een handleiding voor gemeenten over de lokale inclusie agenda. Op een grote werkconferentie is de handleiding met ervaringsdeskundigen en beleidsmedewerkers doorgenomen. Ambassadeur, ervaringsdeskundige en burgemeester Otwin van Dijk opent de dag met de vraag: “Wie is hier ervaringsdeskundige?” Een groot aantal handen gaat de lucht in.

De werkconferentie is een mooi voorbeeld van actief betrekken van ervaringsdeskundigen. Meerdere ervaringsdeskundigen komen aan het woord. Zoals Petra de Booij uit Almere: “Wat vaak in theorie bedacht wordt, blijkt in de praktijk helemaal niet goed te werken. En juist die kennis kunnen ze het beste halen bij de ervaringsdeskundige.”

En de inbreng van ervaringen slaat aan. Projectleider Pauline Buurman uit Roermond: “Ik denk dat als je het zelf gaat ervaren en de verhalen hoort van ervaringsdeskundigen, dan wordt het je intrinsieke motivatie om er wat aan te gaan doen.”

Bekijk hier een impressie van de dag

Ook jouw ervaring inzetten?

Wil je ook jouw ervaringen meegeven aan mensen van je gemeente of andere organisaties die met het VN-verdrag aan de slag gaan? Laat hier je gegevens achter. We nemen contact met je op.

Vragen?

Heb je (praktische) vragen over het inzetten van ervaringsdeskundigheid? Vul dan het contactformulier op deze website in