Niets Over Ons Zonder Ons

Het Adviespunt Ervaringsdeskundigheid helpt ervaringsdeskundigen en organisaties verder bij het inzetten van ervaringsdeskundigheid en uitvoering van het VN-verdrag Handicap.

Online workshop Omgaan met micro-agressies

Helaas is deze workshop vol.

Wegens succes bieden we de workshop ‘Geweldloze weerbaarheid, omgaan met micro-agressie’ die we in oktober tijdens de Week van de Toegankelijkheid organiseerden, nog een keer aan. Dit keer geven we de workshop online, in twee bijeenkomsten van 1,5 uur. Onder leiding van een weerbaarheidscoach gaan we praktisch aan de slag met micro-agressie. Wat is micro-agressie? Hoe reageer je erop? Er is plaats voor 15 deelnemers. Lees hieronder meer over de inhoud van de workshop en hoe je je kunt aanmelden.

Micro-agressie, hoe ga je ermee om?

Sta je in de lift vraagt een wildvreemde opeens: hoe ben jij blind geworden? Of iemand wil in de bus eerst je hele ziektegeschiedenis horen voordat ze voor je wil opstaan. Of je krijgt een rotopmerking naar je hoofd als je met je loopfiets de supermarkt in gaat. Hoe reageer je dan? Negeer je het of geef je toch maar antwoord omdat je niet onvriendelijk wilt zijn?

Als persoon met een beperking wordt je waarschijnlijk dagelijks geconfronteerd met dit soort reacties, ook wel micro-agressie genoemd. Micro-agressie is minachtend, beledigend of aanvallend gedrag over iemands identiteit. Micro-agressie stapelt zich op en kan ontzettend veel van je energie vragen. Ook als je met belangenbehartiging bezig bent in je gemeente, kun je te maken krijgen met micro-agressie. Hoe ga je daar dan mee om?

Met respect voor jezelf je woordje klaar hebben

In de tweedelige online workshop ‘Verbindende communicatie: omgaan met micro-agressies’ gaan we in een veilige omgeving praktisch aan de slag hoe we op een geweldloze manier op dit soort micro-agressies kunnen reageren.

Onder leiding van ervaren weerbaarheidscoach Ziya Altmış gaan we samen aan de slag, zodat jij straks je woordje klaar hebt als er weer eens iemand over jouw grenzen heen gaat. Ontdek in deze workshop hoe je, met respect voor jezelf en voor de ander, nog beter met dit soort situaties om kunt gaan.

De workshop bestaat uit twee online bijeenkomsten van 1,5 uur.

  • Donderdag 12 januari 2023 van 13:00-14:30 uur.
    In de eerste bijeenkomst worden de basisprincipes van verbindende communicatie uitgelegd en analyseren we samen tegen welke micro-agressies we aanlopen en wat dit met ons doet.
  • Donderdag 19 januari 2023 van 13:00-14:30 uur.
    In de tweede bijeenkomst gaan we oefenen met reageren op deze micro-agressies, zodat je al doende ontdekt welke manier van reageren het beste bij jouw past.

Aanmelden

Helaas zijn alle 15 plekken voor deze workshop gevuld. Heb je nog vragen? Stuur dan een mailtje naar vnproject@iederin.nl.

Praktische informatie

  • De online meeting vindt plaats in Zoom. Er is geen pauze.
  • Heb je specifieke toegankelijkheidsbehoeften, zoals een schrijftolk of tolk NGT? Laat het ons laten weten via het aanmeldformulier