Niets Over Ons Zonder Ons

Het Adviespunt Ervaringsdeskundigheid helpt ervaringsdeskundigen en organisaties verder bij het inzetten van ervaringsdeskundigheid en uitvoering van het VN-verdrag Handicap.

Online intervisiebijeenkomsten: werken aan de lokale inclusie agenda

Kom jij als ervaringsdeskundige in jouw gemeente op voor de belangen van mensen met een handicap? En loop je wel eens tegen uitdagingen aan waar je niet direct een oplossing voor weet? Wil je daarover graag doorpraten met andere ervaringdsdeskundige belangenbehartigers over hun ervaringen? Dan zijn de intervisiebijeenkomsten van Niets Over Ons Zonder Ons interessant voor jou!

Door heel Nederland zijn ervaringsdeskundige belangenbehartigers actief. We kunnen veel van elkaar leren. Het Niets Over Ons Zonder Ons project organiseert daarom ook dit jaar weer een aantal online intervisiebijeenkomsten.

Wanneer?

  • Donderdag 21 april van 13:00-14:30 uur
  • Woensdag 1 juni van 13:00-14:30 uur
  • Woensdag 14 september van 13:00-14:30 uur
  • Woensdag 26 oktober van 13:00-14:30 uur

De bijeenkomsten zijn online en worden in Zoom gehouden.

Wat is intervisie?

Intervisie is een gesprek tussen 4-7 ervaringsdeskundigen. In iedere bijeenkomst wordt één praktijkcasus besproken die is ingebracht door één van de deelnemers. Samen gaan jullie onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om het probleem op te lossen. Een gespreksbegeleider zorgt dat iedereen aan bod komt.

Waarom zou je meedoen?

  • Je krijgt de mogelijkheid om de uitdagingen waar jij tegenaan loopt in de belangenbehartiging bij de gemeente, te bespreken met andere ervaringsdeskundigen.
  • Je krijgt praktisch advies van andere ervaringsdeskundigen.
  • Je leert nieuwe mensen kennen, je netwerk wordt groter.
  • Je kunt je eigen kennis en ervaring delen met anderen. Daar leer je zelf ook veel van.

Voor wie zijn de intervisie bijeenkomsten?

Voor ervaringsdeskundigen die zich inzetten voor het VN-verdrag Handicap. We gaan er vanuit dat je al enige ervaring hebt met belangenbehartiging en basiskennis van het VN-verdrag Handicap.

Aanmelden

Je kunt je nog aanmelden voor de bijeenkomst van september en oktober. Je mag je ook inschrijven voor allebei. In het aanmeldformulier kun je aangeven of je gebruik wilt maken van een schrijftolk of Tolk NGT.

Aanmeldformulier intervisiebijeenkomst 14 september 2022
Aanmeldformulier intervisiebijeenkomst 26 oktober 2022

In het formulier vragen we je welk probleem of uitdaging jij als casus in zou willen brengen en waar je graag advies van anderen over zou willen ontvangen. Als jouw vraag wordt geselecteerd dan neemt de gespreksleider van tevoren even contact met je op om de details verder te bespreken. Heb je geen vraag, maar wil je wel meedoen, dat kan dat natuurlijk ook!

Heb je vragen over deze bijeenkomsten? Stuur dan een mail naar vnproject@iederin.nl.