Niets Over Ons Zonder Ons

Het Adviespunt Ervaringsdeskundigheid helpt ervaringsdeskundigen en organisaties verder bij het inzetten van ervaringsdeskundigheid en uitvoering van het VN-verdrag Handicap.

Onderzoek: hulp zoeken na meemaken geweld, misbruik of grensoverschrijdend gedrag

Het Verwey-Jonker Instituut is op zoek naar mensen die slachtoffer zijn van geweld, misbruik of grensoverschrijdend gedrag en een lichamelijke en/of verstandelijke beperking hebben. Het onderzoeksinstituut wil graag met ze in gesprek over welke weg zij hebben afgelegd bij het zoeken naar hulp. En welke drempels ze daarbij hebben ervaren.

Zoeken naar steun en hulp

In dit onderzoek gaat het niet om het geweld of misbruik dat iemand hebt meegemaakt, maar om de zoektocht naar steun en hulp. De onderzoeker zal dus niet het geweld of misbruik gaan bespreken.

Lichamelijke en/of licht verstandelijke beperking

Het Verwey-Jonker Instituut zoekt 6 mensen met een lichamelijke beperking die mee willen doen aan een groepsinterview op donderdag 7 april van 19.00-20.30, en 3 mensen met een licht verstandelijke beperking die mee willen doen aan een individueel interview. Die interviews worden in overleg ingepland. Deelname aan het onderzoek is anoniem.

Meer informatie en je aanmelden

Kun jij hierover meepraten en wil je je ervaring met het zoeken naar hulp delen voor dit onderzoek? Op de website van het Verwey-Jonker Instituut vind je meer informatie over het onderzoek.

Aanmelden kan via de mail of met een bericht via Whatsapp of sms naar 06 – 236 398 08. Geef hierbij alvast je naam, leeftijd, e-mailadres en telefoonnummer door. En dat je een lichamelijk of verstandelijke beperking hebt (de onderzoekers zoeken ook mensen uit andere groepen). Het Verwey-Jonker Instituut neemt telefonisch contact met je op om de aanmelding te bespreken. Als bedankje ontvangen respondenten een vergoeding van 25 euro.