Niets Over Ons Zonder Ons

Het Adviespunt Ervaringsdeskundigheid helpt ervaringsdeskundigen en organisaties verder bij het inzetten van ervaringsdeskundigheid en uitvoering van het VN-verdrag Handicap.

NOOZO viert deze week ‘Disability December’. Volg en vier jij het mee op social media?

Tussen 3 december en 10 december viert NOOZO ‘Disability December’. We doen dat door elke dag informatie, inspiratie en handvatten over mensenrechten en het VN-verdrag Handicap te delen via onze social mediakanalen.

Waarom tussen 3 en 10 december?

3 december is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot ‘Internationale Dag voor Mensen met een Beperking’ (International Day of Persons with Disabilities). In Nederland kennen we deze dag als Wereld Gehandicapten Dag. 10 december is het Internationale Mensenrechtendag.

Wat kun je zoal verwachten deze dagen?

Op 1 en 2 december is afgetrapt met algemene informatie over mensenrechten. Vanaf 5 december gaan we dagelijks in op het VN-verdrag Handicap. In de ochtend posten we een korte inleiding op het thema van die dag. En in de middag plaatsen we verdiepende informatie, voor als je meer wil weten over het onderwerp.

De onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer:

  • Wat zijn mensenrechten?
  • Wat is het VN-verdrag Handicap?
  • Hoe gaat het in Nederland met de uitvoering?
  • Hoe zit het met het sociaal model?
  • Wat kun jij doen?

Like, deel en doe mee!

Wil jij ‘Disability December’ meevieren en op de hoogte blijven? Check deze week dan dagelijks Twitter, LinkedIn en Facebook van NOOZO en like, deel en doe mee!

#DisabilityDecember!