Niets Over Ons Zonder Ons

Het Adviespunt Ervaringsdeskundigheid helpt ervaringsdeskundigen en organisaties verder bij het inzetten van ervaringsdeskundigheid en uitvoering van het VN-verdrag Handicap.

Nieuwe initiatieven in coronatijd; wat moeten we zeker behouden?

Corona heeft gezorgd voor een enorme groei van het gebruik van technologie. Online leren, werken en ontspannen speelt sinds maart van dit jaar een steeds grotere rol in ons leven. Hoewel er nog steeds drempels zijn die gelijke toegang voor mensen met een beperking belemmert, wordt leren en werken in bepaalde opzichten toegankelijker.

Door de corona-crisis worden wij gestimuleerd om de maatschappij opnieuw in te richten. Dit biedt kansen om de maatschappij meer toegankelijk in te richten, in overeenstemming met het VN-verdrag Handicap. Tijdens een tweetal online bijeenkomsten willen wij graag inzoomen op de huidige ontwikkelingen. Zodat de goede initiatieven behouden blijven en niet verloren gaan zodra de corona-maatregelen worden afgebouwd of gestopt.

Heb jij goede voorbeelden die je wilt delen? Of wil je geïnspireerd raken door goede voorbeelden? Neem dan deel aan een van de onderstaande bijeenkomsten. In de eerste bijeenkomsten staat het thema arbeid centraal. In de tweede bijeenkomst ligt de focus onderwijs. Lukt het je niet om er bij te zijn? Inspireer anderen door je verhaal op te sturen naar r.kaiser@iederin.nl

De opgehaalde verhalen gaan wij bundelen, zodat de inzichten uit de bijeenkomsten behouden blijven.

Dagvoorzitter Deborah Cameron

 

 

Deborah Cameron is geboren met Retinoblastoom. Een type kinderkanker dat zich ontwikkelt in de ogen van de foetus. Hierdoor is zij als baby 75% van haar zicht verloren. Haar motto is 25% zicht, 100 % visie. Want ondanks de ontoegankelijkheid van de samenleving laat zij zich niet beperken haar dromen na te jagen en heeft zij zich ontpopt tot sociaal culturele duizendpoot. Ze is o,a. storyteller, host, programmamaker, jongerencoach en auteur.

 


Thema Arbeid

Datum: 16 december 2020
Tijdstip: 13.00 – 15.00

Tijdens deze bijeenkomst gaan we onder andere samen in gesprek over hoe de arbeidsmarkt meer inclusief kan worden vormgegeven op basis van inzichten uit de corona-crisis.

Sprekers

Dinah Krijgsman

Dinah is dramadocent, theatermaker, coach en trainer.Ze werkt al 27 jaar in het middelbare onderwijs, omdat ze (ook) veel affiniteit heeft met jonge mensen als doelgroep. Ze zingt in een band en ze danst graag. Ze zwemt in koud water en is gek met dieren. Ze is dan ook veganist.

Daarnaast runt ze een huis waarin dieren en voor corona ook vrouwen werden opgevangen.Ze heeft een chronische longaandoening, die haar soms een beetje maar soms ook maandenlang zeer beperkt in haar energie. Daarnaast heeft ze een jaar thuisgezeten als gevolg van een tweede burn-out. Ze was net weer volledig terug aan het werk toen de corona-crisis toesloeg.

Ze werkt sinds het begin van de uitbraak van corona thuis, met soms enkele uren op school, met een masker op.

Erica Hemmes

Erica is bestuurder Uitkeringsgerechtigden bij het FNV. En verantwoordelijk voor WAO, WIA, Wajong en arbeidsmarktbeleid voor mensen met een arbeidsbeperking.

 

Thema Onderwijs

Datum: 24 februari 2021
Tijdstip: 11:00-13:00

Tijdens deze bijeenkomst gaan we onder andere samen in gesprek over hoe onderwijs meer inclusief kan worden vormgegeven op basis van inzichten uit de corona-crisis.

Sprekers

De sprekers zijn nog niet bekend.

Extra ondersteuning
Mocht je gebruik willen maken van een schrijf of gebarentolk, heb je hulp nodig bij het inloggen of gebruik je voorleessoftware geef dit dan aan bij je aanmelding.

Aanmelden of je verhaal delen
Wil je je aanmelden voor een of allebei de bijeenkomsten? Of wil je met je verhaal anderen inspireren.

Aanmelden en je verhaal achterlaten