Niets Over Ons Zonder Ons

Het Adviespunt Ervaringsdeskundigheid helpt ervaringsdeskundigen en organisaties verder bij het inzetten van ervaringsdeskundigheid en uitvoering van het VN-verdrag Handicap.

Movisie uitvraag: Inzet ervaringsdeskundigheid in gemeenten

Movisie, het landelijk kennisinstituut voor een samenhangende aanpak van sociale vraagstukken, wil onderzoeken op welke wijze de inzet van ervaringsdeskundigen bij de uitrol van het VN-verdrag Handicap in gemeenten kan worden verbetert. Daarom starten ze in september met een online uitvraag, via tekst en audio, onder zoveel mogelijk ervaringsdeskundigen die actief zijn in hun gemeente om een beeld te krijgen van de huidige situatie en wat hun wensen en behoeften zijn ter verbetering.

In 2016 werd in Nederland het VN-verdrag Handicap geratificeerd. Sinds die tijd zijn er diverse initiatieven gestart om invulling te geven aan dit verdrag. Toch is het voor mensen met een beperking of handicap vaak niet mogelijk om volledig mee te kunnen doen in de samenleving. De inzet van ervaringskennis en ervaringsdeskundigheid kan gemeenten in de uitvoering van het VN-verdrag helpen.

Wil je deze uitvraag ook ontvangen? Klik op onderstaande link en vul onderaan het artikel je gegevens in
Movisie uitvraag Inzet ervaringsdeskundigheid