Niets Over Ons Zonder Ons

Het Adviespunt Ervaringsdeskundigheid helpt ervaringsdeskundigen en organisaties verder bij het inzetten van ervaringsdeskundigheid en uitvoering van het VN-verdrag Handicap.

webinar aan het kijken op laptop

De Alliantie VN-verdrag Handicap en de VNG organiseren samen een reeks masterclasses over lokale inclusie voor ervaringsdeskundigen en gemeenteambtenaren.

Masterclass 1 op donderdag 8 april van 15.00 tot 16.30 uur

Tijdens deze masterclass kom je meer te weten over wat het sociaal model inhoudt en hoe je dit kunt gebruiken om het VN-verdrag Handicap in de praktijk te brengen. Deze kennis doe je op dankzij inspirerende lezingen en het gesprek met de andere deelnemers: ervaringsdeskundigen en gemeenteambtenaren die zich bezig houden met inclusie.

Masterclass 2 op donderdag 15 april van 15.00 tot 16.30 uur

Tijdens deze masterclass kom je meer te weten over het concept van sociale marketing: hoe kun je marketingconcepten toepassen om een sociale verandering teweeg te brengen? Deze kennis doe je op dankzij een inspirerende lezing en het gesprek met de andere deelnemers: ervaringsdeskundigen en gemeenteambtenaren die zich bezig houden met inclusie.

Masterclass 3 op donderdag 22 april van 15.00 tot 16.30 uur

Tijdens deze masterclass krijg je antwoord op bovenstaande vragen over het samen werken aan lokaal inclusiebeleid. Deze kennis doe je op dankzij inspirerende lezingen en het gesprek met de andere deelnemers: ervaringsdeskundigen en gemeenteambtenaren die zich bezig houden met inclusie.

De masterclasses zijn zowel als reeks als los van elkaar te volgen.

Locatie en tijd

  • Online via MS Teams
  • 15.00 – 16.30 uur
Doelgroep: Ervaringsdeskundigen en gemeenteambtenaren
Kosten: Geen
Meer informatie
Organisator

VNG & Alliantie VN-verdrag Handicap (Ieder(in), PerSaldo, MIND Landelijke Platform Psychische Gezondheid, LFB)