Niets Over Ons Zonder Ons

Het Adviespunt Ervaringsdeskundigheid helpt ervaringsdeskundigen en organisaties verder bij het inzetten van ervaringsdeskundigheid en uitvoering van het VN-verdrag Handicap.

Webinars Inclusief ontwerpen; mooi, praktisch en voor iedereen!

Stel je eens voor dat je aan het begin van een ontwerpproces al wordt betrokken. En dat je tijdens het proces mee kan denken over het uiteindelijke ontwerp. Dat is de basis van inclusief ontwerpen. Stapsgewijs en met de inbreng van gebruikers. Een manier van ontwerpen waarbij bij de start de volgende vraag centraal staat: Hoe kan een product, een tekst of afbeelding, een website, een gebouw of een publieke ruimte zowel functioneel als aantrekkelijk zijn voor een zo groot en zo divers mogelijke groep gebruikers?

Het idee van inclusief ontwerpen is dat zoveel mogelijk mensen in staat zijn een product of dienst te gebruiken. Zodat het leidt tot een samenleving die open en toegankelijk is voor iedereen.

Maak nu kennis met inclusief ontwerpen tijdens het webinar ‘Introductie Inclusief Ontwerp’. En volg in januari het webinar ‘Inclusief ontwerpen in de praktijk’.

Introductie Inclusief Ontwerpen

Datum: 22 december 2020
Tijdstip: 13:00-14:00

Tijdens deze bijeenkomst gaan we onder andere in op de achtergrond van inclusief ontwerp, de relatie met het VN-verdrag Handicap, het belang van de inzet van ervaringsdeskundigen en de stappen om te komen tot een inclusief ontwerp.

Sprekers
Margriet van Kampenhout
Dagvoorzitter en gespreksmoderator die als ervaringsdeskundige uit daagt om nieuwe wegen te ontdekken. En anders te kijken naar wat je denkt te kennen.

Ir. Séverine Kas
Architect, ervaringsdeskundige en werkzaam bij het Advies Centrum Toegankelijkheid

Extra ondersteuning
Mocht je gebruik willen maken van een schrijf of gebarentolk, heb je hulp nodig bij het inloggen of gebruik je voorleessoftware geef dit dan aan bij je aanmelding.

Aanmelden
Wil je je aanmelden? Je kan je hier aanmelden voor het eerste webinar