Niets Over Ons Zonder Ons

Het Adviespunt Ervaringsdeskundigheid helpt ervaringsdeskundigen en organisaties verder bij het inzetten van ervaringsdeskundigheid en uitvoering van het VN-verdrag Handicap.

INC. Festival markeert 5 jaar VN-verdrag handicap 

Vijf jaar geleden heeft de Nederlandse overheid het VN-verdrag handicap geratificeerd. Met als belangrijkste doelstelling het creëren en faciliteren van een samenleving waar iedereen vanzelfsprekend mee kan doen. In de afgelopen vijf jaar hebben wij ons, binnen het programma Onbeperkt meedoen! van het ministerie van VWS, ingezet om dit te realiseren. Door het ondersteunen van ervaringsdeskundigen, het creëren van bewustwording over bijvoorbeeld het sociale model maar ook door trainingen en bijeenkomsten. We hebben al mooie stappen gezet maar we zijn er nog niet.

Dromen en doen
Op dinsdag 8, woensdag 9 en donderdag 10 juni organiseren we samen met alle betrokken partners van VWS het online INC. Festival. Met dit festival markeren we 5 jaar VN-verdrag handicap in Nederland. En brengen we jonge mensen met én zonder beperking bij elkaar. Om ze uit te dagen om samen met ons het verschil te maken voor de komende 5 jaar.

Tijdens dit driedaagse festival inspireren we elkaar met onze dromen, verhalen en ideeën. Op de agenda staan onderwerpen rond de thema’s onbeperkt bewegen, onbeperkt ontwikkelen en onbeperkt genieten. Het inhoudelijke programma combineren we met cultuur en spectaculaire (live) optredens op gebied van dans, theater, muziek en film.

Onbeperkt meedoen
Goed om te weten: het online INC. Festival is volledig toegankelijk en gratis. Deelnemers hoeven zich niet van tevoren te registreren en kunnen op ieder moment tussen 15:00 en 22:00 uur de livestream volgen.

Doe jij ook mee om de beweging te versnellen naar een samenleving waaraan iedereen vanzelfsprekend meedoet? Kijk voor meer informatie op incfestival.nl

Het INC. Festival is een initiatief van het programma Onbeperkt meedoen! van het ministerie van VWS in samenwerking met verschillende maatschappelijke partners.