Niets Over Ons Zonder Ons

Het Adviespunt Ervaringsdeskundigheid helpt ervaringsdeskundigen en organisaties verder bij het inzetten van ervaringsdeskundigheid en uitvoering van het VN-verdrag Handicap.

Mooi, al de solidariteit met mensen in (zelf)isolatie. Xandra Koster hoopt dat die na de corona-crisis niet weer verdwijnt. ‘Thuis zitten is voor veel mensen al jaren de dagelijkse realiteit.’

In deze tijden van sociale onthouding komen mensen met de mooiste initiatieven: online huiskamerconcerten, online tekenles, boodschappenhulp voor mensen in zelfisolatie, oppashulp voor verplegend personeel. Alles om het isolement voor elkaar en onszelf zo aangenaam mogelijk te maken.“Hoe hartverwarmend de plots ontstane solidariteit ook is, voor sommige mensen zit er een wrang bijsmaakje aan. Mensen met een beperking of een chronische aandoening vragen al heel lang om aandacht voor het isolement waarin zij zitten doordat ze door hun beperking de deur niet of nauwelijks uitkomen. Kijk maar eens bij de hashtag #DisabledAndSaltyAF. Mensen met een beperking of een chronische aandoening vragen bovendien ook al lang om online onderwijs en de mogelijkheid om thuis te werken. Zij kregen tot nu toe nul op het rekest.

Lees het volledige artikel op oneworld