Niets Over Ons Zonder Ons

Het Adviespunt Ervaringsdeskundigheid helpt ervaringsdeskundigen en organisaties verder bij het inzetten van ervaringsdeskundigheid en uitvoering van het VN-verdrag Handicap.

Op 8 juli organiseert de Alliantie voor het VN verdrag handicap een groepsinterview met (mantelzorgers van) ouderen met een beperking. Wat zijn voor hen de grootste belemmeringen voor een goed leven? In hoeverre lukt het om mee te blijven doen in de samenleving? De uitkomsten worden gebruikt voor de rapportage aan het VN comité.

We zoeken hiervoor (mantelzorgers van) ouderen met een chronische ziekte of dementie die veel thuis- en mantelzorg nodig hebben of in een verpleeghuis wonen.

Thema’s uit het VN verdrag zijn bijvoorbeeld:

  • toegankelijkheid van gebouwen, woningen en vervoer
  • toegankelijkheid van informatie
  • veiligheid/brandveiligheid
  • privacy (in instellingen).

De uitkomsten van de bijeenkomsten worden gebruikt voor de NGO rapportage over de uitvoering van het VN verdrag. Dat is de rapportage die wordt uitgebracht door de organisaties van mensen met een beperking zelf (verenigd in de Alliantie voor het VN verdrag) aan het VN comité in Genève. Het VN comité geeft uiteindelijk adviezen aan de Nederlandse overheid.

Waar en wanneer?

Datum: 8 juli van 10 uur tot 12 uur
Plaats: Ieder(in), Churchilllaan 11, 1e etage

Praktisch

  • Reiskosten worden vergoed en er is een deelnamevergoeding van 100 euro.
  • De bijeenkomst wordt begeleid door Jacqueline Schoonheim en José Smits, onderzoekers en schrijvers van de rapportage

Aanmelden

Aanmelden kan via vnproject@iederin.nl. Graag vermelden groepsinterview 8 juli ouderen/mantelzorgers.