Niets Over Ons Zonder Ons

Het Adviespunt Ervaringsdeskundigheid helpt ervaringsdeskundigen en organisaties verder bij het inzetten van ervaringsdeskundigheid en uitvoering van het VN-verdrag Handicap.

    • Contrast
    • Tekstgrootte
Gemeenten en bedrijven in gesprek met ervaringsdeskundigen

Gemeenten en het bedrijfsleven zijn aan de slag met het VN-verdrag. Alle Nederlandse gemeenten zijn verplicht om een lokale inclusie agenda op te stellen en 25 gemeenten hebben zich aangemeld als “koplopergemeente” op een of meer terreinen van lokale inclusie.

Brancheorganisaties en het MKB-Nederland hebben actieplannen opgesteld waarmee ze ondernemers op weg helpen met het toegankelijker maken van hun bedrijf. De website www.mkbtoegankelijk.nl staat vol met praktische tips en adviezen voor ondernemers die hun zaak toegankelijk willen maken.

Bijeenkomsten

Dit alles kan natuurlijk niet zonder de inbreng van ervaringsdeskundigen. Daarom organiseert de Alliantie de komende anderhalf jaar zo’n 60 bijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten gaan ervaringsdeskundigen met ondernemers en gemeenten in gesprek én aan het werk gaan om tot een goede uitwerking van het VN-verdrag te komen.