Niets Over Ons Zonder Ons

Het Adviespunt Ervaringsdeskundigheid helpt ervaringsdeskundigen en organisaties verder bij het inzetten van ervaringsdeskundigheid en uitvoering van het VN-verdrag Handicap.

De tweede editie van het Gelijk = Gelijk congres wordt uitgesteld naar het voorjaar van 2019. Na het succes van het eerste Gelijk = Gelijk congres in december 2017, heeft Jan Troost – de initiatiefnemer van het congres – zich samen met beursorganisator Plus Producties en Ieder(in) hard gemaakt voor een tweede congres in december 2018. Het vinden van aanvullende financiering was hierbij cruciaal.

Met de verplaatsing naar het voorjaar hebben we extra tijd om de financiering rond te krijgen. Zo kunnen we de entreeprijs verlagen en hopelijk zelfs gratis maken! We gaan ondertussen door met het ontwikkelen van een mooi programma voor mensen die actief zijn met de implementatie van het VN-verdrag. Ook in deze editie betrekken we actief gemeenten en ministeries.  We laten je snel de nieuwe datum weten.

Broeder Tuck Award

Tijdens Gelijk = Gelijk wordt voor de 2e keer de Broeder Tuck Award uitgereikt. Dit is een stimuleringsprijs voor mensen, organisaties en bedrijven die zich inzetten voor gelijke kansen voor mensen met een handicap, in overeenstemming met het VN-Verdrag. Voor deze prijs zijn al een aantal mooie inzendingen ontvangen. Met het verschuiven van de datum van het congres schuift de inzenddatum op naar 15 januari 2019.