Niets Over Ons Zonder Ons

Het Adviespunt Ervaringsdeskundigheid helpt ervaringsdeskundigen en organisaties verder bij het inzetten van ervaringsdeskundigheid en uitvoering van het VN-verdrag Handicap.

Wanneer je iemand zoekt die kan meedenken over de implementatie van het VN Verdrag Handicap, dan zijn er verschillende mogelijkheden. Bedenk eerst wat voor soort ervaring je zoekt. Gaat het om persoonlijke ervaring van iemand met een specifieke handicap? Of zoek je iemand die zich namens een grotere groep mensen inzet? Iemand die met zijn of haar expertise mee kan denken als adviseur? En zoek je iemand voor een lokaal project of voor een landelijke dienst?

Wil je iemand die over zijn of haar eigen ervaringen praat? Dan kun je bij patiëntenverenigingen of specifieke gehandicaptenorganisaties vaak mensen vinden.

Wil je iemand die namens meerdere mensen met verschillende beperkingen kan meedenken? Neem dan contact op met het Adviespunt Ervaringsdeskundigen.

Moet het iemand zijn die de plaatselijke situatie goed kent? Dan kun je terecht bij een lokaal gehandicaptenplatform.

Ben je op zoek naar iemand die op landelijk niveau mee wil denken? Neem dan contact op met het Adviespunt Ervaringsdeskundigen.