Niets Over Ons Zonder Ons

Het Adviespunt Ervaringsdeskundigheid helpt ervaringsdeskundigen en organisaties verder bij het inzetten van ervaringsdeskundigheid en uitvoering van het VN-verdrag Handicap.

Datum/Tijd
Date(s) - 12 oktober 2021
13:00 - 14:30


Europees toegankelijkheidsbeleid, wat betekent dat voor ons? Het klinkt misschien een beetje saai, en wellicht voelt het als een ver-van-je-bed-show, maar de Europese Toegankelijkheidsakte is echt super relevant voor de toegankelijkheid in Nederland. Het belangrijkste doel van de Akte is om bepaalde producten en diensten die binnen de Europese markt worden vervaardigd en aangeboden, toegankelijk te maken voor mensen met een beperking. Hierbij moet je denken aan computers, zelfbedieningsautomaten, smartphones, tv-toestelen, het 112 alarm nummer, bankdiensten etc. De akte moet ook in Nederland omgezet worden in nationale wetgeving.

In dit webinar gaat een panel van deskundigen uitleggen wat de toegankelijkheidsakte precies inhoudt en hoe we hiermee bezig zijn in Nederland. De sprekers in deze bijeenkomst zijn Marie Denninghaus van het European Disability Forum, Wouter Bolier van Ieder(in) en Hans Beerens van Dedicon. Je kunt al je vragen voorleggen aan dit panel. Schrijf je in voor dit webinar en ontdek hoe jij deze informatie kan gaan gebruiken in jouw belangenhartiging.

Sprekers: Wouter Bolier, Marie Denninghaus van EDF, Hans Beerens van Dedicon.

Wanneer?
Deze gratis bijeenkomst vindt online plaats op 12 oktober van 13:00 tot 14:30. Na aanmelding ontvang je een mail met uitleg hoe je hieraan op eenvoudige wijze kunt deelnemen. Bij je aanmelding kan je ook aangeven of je gebruik wil maken van een gebarentolk, schrijftolk of andere ondersteuning.

Aanmelding
Je kan gratis aanmelden door je online in te schrijven via de volgende link.

Vragen?
Voor vragen kan je contact opnemen via vnproject@iederin.nl of het online aanvraagformulier.