Niets Over Ons Zonder Ons

Het Adviespunt Ervaringsdeskundigheid helpt ervaringsdeskundigen en organisaties verder bij het inzetten van ervaringsdeskundigheid en uitvoering van het VN-verdrag Handicap.

Datum/Tijd
Date(s) - 17 augustus 2018
Hele dag

Locatie
Leeuwarden


De Reuzen van Royal de Luxe komen naar Leeuwarden. Op 17, 18 en 19 augustus wandelen, eten, douchen en slapen ze in de Friese hoofdstad. We rekenen op reusachtige belangstelling van ruim 400.000 bezoekers. De precieze routes houden we daarom nog even geheim, we vertellen je op 10 augustus waar de Reuzen allemaal langs zullen wandelen. Kijk op 2018.nl voor de meest recente informatie. Omrop Fryslân en andere media zullen zeker verslag doen van het evenement.

Toegankelijkheid voor andersvaliden
Leeuwarden-Fryslân 2018 is voor iedereen en we zetten ons actief in om de events toegankelijk te maken voor iedereen. Voor een evenement als De Reuzen zijn er echter beperkingen die we niet kunnen wegnemen. Zo is de binnenstad afgesloten voor verkeer en zal het met 400.000 bezoekers moeilijk zijn om vrij te bewegen. We adviseren daarom om altijd met een begeleider te komen. Ook adviseren we om geen hulphonden mee te nemen in de mensenmassa omdat het mogelijk te druk is voor de hond.

Wat we wel/niet kunnen faciliteren
Besluit je om te komen? Hartstikke leuk! Om je bezoek mogelijk te maken hebben we een aantal zaken voor je kunnen faciliteren. Om daar gebruik van te maken is aanmelden noodzakelijk. Ook groepen andersvaliden kunnen zich aanmelden. Hoe dat werkt, lees je onderaan deze tekst.

Wat we hebben geregeld:
– Voor mensen met een Europese Gehandicaptenparkeerkaart is er een speciale (betaalde) parkeerplek.
– Voor rolstoelgebruikers en mensen die slecht ter been zijn is er op een aantal plekken een speciaal afgezet gebied (zie het overzicht van afgezette gebieden en tijden).
– Voor blinden en slechtzienden bieden we een Nederlandse audiobeschrijving (door Komt Het Zien!) in de afgezette gebieden.
– Rolstoeltoiletten zijn in de buurt van afgezette gebieden beschikbaar.

We hebben helaas niet een rustige route door de stad kunnen regelen. Ook is er geen kiss&ride plek bij de afgezette gebieden.

Omdat De Reuzen een visueel spektakel is, is met HOOR Friesland besloten om geen speciale voorzieningen voor doven en slechthorenden te treffen. Voor hen is het evenement gewoon toegankelijk.

Aanmelden
Als je gebruik wil maken van de geboden faciliteiten geef je dan zo snel mogelijk en uiterlijk dinsdag 7 augustus op via https://docs.google.com/forms/d/1HUxskwnpIxIaZMIU4T1MkKfUoBR41UQkUMU0A80XFUc/viewform?edit_requested=true .

Let op: Omdat we de beschikbare capaciteit willen verdelen over degenen die zich opgeven kun je je voor één dag opgeven en niet voor meerdere. Je kunt wel aangeven dat je de faciliteit bij voorkeur meerdere dagen gebruikt. Wanneer de ruimte er is zullen we die bieden.

Accreditatie
Je kunt (met uitzondering van de rolstoeltoiletten) alleen van de faciliteiten gebruik maken op vertoon van een accreditatiebandje. Dat wordt door de organisatie aan je gegeven. Na bevestiging van jouw aanmelding ontvang je uitleg over hoe je dat bandje krijgt. NB Wanneer je een niet-zichtbare beperking hebt kan het zijn dat de vrijwilligers bij ophalen van je bandje of bij de speciaal ingerichte vakken vragen naar een officieel document als een Begeleiderspas of Autipas.

Het promotiefilmpje van Culturele Hoofdstad van de Reuzen met audiobeschrijving!

Graag tot bij De Reuzen!
Met hartelijke groet,

Werkgroep Toegankelijkheid Leeuwarden, HOOR Friesland, TALANT, Komt het zien!, LF2018, met support van Stichting het Nieuwe Stads Weeshuis