Niets Over Ons Zonder Ons

Het Adviespunt Ervaringsdeskundigheid helpt ervaringsdeskundigen en organisaties verder bij het inzetten van ervaringsdeskundigheid en uitvoering van het VN-verdrag Handicap.

Datum/Tijd
Date(s) - 22 april 2021
15:00 - 16:30


VNG & Alliantie VN-verdrag Handicap organiseren samen een reeks masterclasses over lokale inclusie. Tijdens deze derde masterclass ligt de focus op de samenwerking tussen gemeente en ervaringsdeskundigen bij het opstellen van een lokale inclusie agenda.

‘Niets over ons, zonder ons’: dat is het motto van het VN-verdrag Handicap, dat in 2016 in Nederland is geratificeerd. Op lokaal niveau houdt dit in dat gemeentelijk beleid dat invloed heeft op inwoners met een beperking, ook samen met deze inwoners wordt gemaakt. Maar hoe zet je zo’n samenwerking op? En als gemeente en ervaringsdeskundigen elkaar eenmaal gevonden hebben, waar begin je dan met het maken van inclusiebeleid? En hoe zorg je dat de samenwerking ook op de lange termijn standhoudt?

Masterclass

Tijdens deze masterclass krijg je antwoord op bovenstaande vragen over het samen werken aan lokaal inclusiebeleid. Deze kennis doe je op dankzij inspirerende lezingen en het gesprek met de andere deelnemers: ervaringsdeskundigen en gemeenteambtenaren die zich bezig houden met inclusie.

Locatie: Online via MS Teams
Wanneer: Donderdag 22 april van 15.00 tot 16.30 uur
Doelgroep: ervaringsdeskundige inwoners