Niets Over Ons Zonder Ons

Het Adviespunt Ervaringsdeskundigheid helpt ervaringsdeskundigen en organisaties verder bij het inzetten van ervaringsdeskundigheid en uitvoering van het VN-verdrag Handicap.

Datum/Tijd
Date(s) - 15 april 2021
15:00 - 16:30


VNG & Alliantie VN-verdrag Handicap organiseren samen een reeks masterclasses over lokale inclusie. Tijdens deze tweede masterclass gaan we het hebben over het creëren van intrinsieke motivatie en draagvlak voor inclusie.

Het VN-Verdrag Handicap heeft als doel dat de wereld toegankelijk en inclusief wordt voor iedereen. De samenleving moet ervoor zorgen dat obstakels die mensen met een beperking ervaren om volwaardig mee te kunnen doen, worden weggenomen. Betrokken ambtenaren en ervaringsdeskundigen zetten zich vol overtuiging in voor dit thema. Maar een inclusieve samenleving bereik je niet alleen en inclusie heeft relevantie voor alle beleidsterreinen. Het is daarom cruciaal om ook aan mensen die niet dagelijks met inclusie bezig zijn het belang ervan over te kunnen brengen.

Masterclass

Tijdens deze masterclass kom je meer te weten over het concept van sociale marketing: hoe kun je marketingconcepten toepassen om een sociale verandering teweeg te brengen? Deze kennis doe je op dankzij een inspirerende lezing en het gesprek met de andere deelnemers: ervaringsdeskundigen en gemeenteambtenaren die zich bezig houden met inclusie.

De masterclasses zijn zowel als reeks als los van elkaar te volgen.

Locatie: Online via MS Teams
Wanneer: Donderdag 15 april van 15.00 tot 16.30 uur
Doelgroep: Ervaringsdeskundige inwoners