Niets Over Ons Zonder Ons

Het Adviespunt Ervaringsdeskundigheid helpt ervaringsdeskundigen en organisaties verder bij het inzetten van ervaringsdeskundigheid en uitvoering van het VN-verdrag Handicap.

Datum/Tijd
Date(s) - 08 april 2021
15:00 - 16:30


VNG & Alliantie VN-verdrag Handicap organiseren samen een reeks masterclasses over lokale inclusie. Tijdens deze eerste masterclass gaan we het hebben over het sociaal model.

Het VN-verdrag Handicap gaat uit van het sociaal model: een beperking is persoonlijk en de handicap ontstaat vooral door de ontoegankelijkheid van de maatschappij. Bijvoorbeeld door drempels, restaurants die ontoegankelijk zijn, geen openbare toiletten voor mensen in een rolstoel, informatie die voor blinden niet te lezen is. In deze visie ligt het oplossen van de handicap niet bij het individu, maar bij de maatschappij. De maatschappij staat open en luistert naar de oplossingen van ervaringsdeskundigen om zaken als toegankelijkheid te verbeteren.

Masterclass

Tijdens deze masterclass kom je meer te weten over wat het sociaal model inhoudt en hoe je dit kunt gebruiken om het VN-verdrag Handicap in de praktijk te brengen. Deze kennis doe je op dankzij inspirerende lezingen en het gesprek met de andere deelnemers: ervaringsdeskundigen en gemeenteambtenaren die zich bezig houden met inclusie.

De masterclasses zijn zowel als reeks als los van elkaar te volgen.

Waar: Online via MS Teams
Wanneer:  Donderdag 8 april van 15.00 tot 16.30 uur
Doelgroep: Ervaringsdeskundige inwoners