Niets Over Ons Zonder Ons

Het Adviespunt Ervaringsdeskundigheid helpt ervaringsdeskundigen en organisaties verder bij het inzetten van ervaringsdeskundigheid en uitvoering van het VN-verdrag Handicap.

Datum/Tijd
Date(s) - 12 mei 2021
13:00 - 14:30


Een inclusieve gemeente is een gemeente waarin iedereen zich welkom voelt en volwaardig kan meedoen. Met en zonder beperking. Om daarvoor te zorgen, is elke gemeente verplicht om een Lokale Inclusie Agenda op te stellen. Hierin staat hoe de gemeente ook lokaal werkt aan de implementatie van het VN-verdrag voor mensen met een beperking.

Dit gaat verder dan alleen nadenken over toegankelijkheid of het sociale domein maar geldt voor alle beleidsterreinen waar jouw gemeente voor verantwoordelijk is. Het samenstellen (en realiseren) van een lokale inclusie agenda kan niet zonder de inbreng van ervaringsdeskundigen. Maar hoe zorg je dat de lokale inclusie agenda ook in jouw gemeente op de agenda komt en, nog belangrijker, blijft?

Daarom organiseert Niet over ons zonder ons in samenwerking met Jeroen Veltheer van de Vereniging Inclusie Nederland op 12 mei een gratis online bijeenkomst om jou als ervaringsdeskundigen te helpen om de lokale inclusie agenda op de agenda te krijgen en te houden van jouw gemeente.

Waarom zou je meedoen?

  • Je bent weer (of voor de eerste keer) geïnspireerd om werk te maken van inclusie binnen jouw gemeente.
  • Je krijgt concrete handvatten en ideeën om zelf mee aan de slag te gaan.
  • Je krijgt de mogelijkheid om de uitdagingen waar jij tegenaan loopt voor te leggen aan een panel deskundigen.
  • Je hoort waar je extra ondersteuning kunt krijgen of meer kan leren over de lokale inclusie agenda en het VN-verdrag
    Handicap.
  • Je leert nieuwe mensen kennen, je netwerk wordt groter.
  • Je kunt je eigen kennis en ervaring delen met anderen. Daar leer je zelf ook veel van.

Voor wie is de bijeenkomst bedoeld?
Voor ervaringsdeskundigen, VN-ambassadeurs en lokale belangenbehartigers die met de lokale inclusie agenda in hun gemeente aan de slag willen of zijn.

Wanneer?
Deze gratis bijeenkomst vindt online plaats op 12 mei van 13:00 tot 14:30. Na aanmelding ontvang je een mail met uitleg hoe je hieraan op eenvoudige wijze kunt deelnemen. Bij je aanmelding kan je ook aangeven of je gebruik wil maken van een gebarentolk, schrijftolk of andere ondersteuning.

Aanmelding
Je kan gratis aanmelden door je online in te schrijven via de volgende link. In het aanvraagformulier kun je ook aangeven welk probleem/uitdaging jij voor zou willen leggen aan het panel. Als jouw vraag wordt geselecteerd dan neemt de gespreksleider voorafgaand aan de bijeenkomst contact met je op om de details verder te bespreken.

Vragen?
Voor vragen kan je op maandag t/m donderdag tussen 09.00 – 16.30 uur contact opnemen met Klaske Bos op 030 – 720 00 00. Je kunt haar ook bellen als je je liever telefonisch wil aanmelden in plaats van via het online aanvraagformulier.