Vind jij dat jouw dorp of stad wel wat toegankelijker zou kunnen worden? Baal jij ervan als je weer eens ergens niet in kunt met je rolstoel? Of is de website van jouw gemeente niet goed toegankelijk? Doe dan mee aan deze e-learning training. In deze training leer je alles over het VN-verdrag Handicap en wat jij als persoon met een beperking of chronische aandoening kunt hebben aan dit verdrag. Ontdek hoe jij in jouw gemeente op kunt komen voor je belangen.

In vier video’s leggen we uit wat het VN-verdrag Handicap inhoudt, hoe gemeentes aan inclusie werken en hoe jij als ervaringsdeskundige daarbij betrokken kunt zijn.

De e-learning bestaat uit de volgende vier modules:

  1. Belang en inhoud van het VN-verdrag Handicap
  2. Werken vanuit het sociale model
  3. Lokale Inclusie Agenda
  4. Invloed uitoefenen in je gemeente

Je kunt de modules bekijken op het moment dat het jou uitkomt. Bij elke video hebben we verdiepingsvragen gemaakt en extra achtergrondinformatie om nog meer over het VN-verdrag te leren. Van elke video’s staan twee versies online: een versie zonder tolk Nederlandse Gebarentaal en een versie met tolk Nederlandse Gebarentaal. Bij alle video’s kun je de ondertiteling aan- of uitzetten.

Doe je mee? Ontdek hoe je zelf aan de slag kunt met het VN verdrag! Heb je vragen over deze e-learning, mail naar vnproject@iederin.nl

Introductie E-learning Zelf aan de slag met het VN-verdrag Handicap

 

Module 1 – Belang en inhoud van het VN-verdrag Handicap

Heb je module 1 bekeken? Beantwoord eventueel deze vragen

Extra informatie module 1

 

Module 2 – Werken vanuit het sociaal model

Heb je module 2 bekeken? Beantwoord eventueel deze vragen

Extra informatie module 2

 

Module 3 – Lokale inclusie agenda

Heb je module 3 bekeken? Beantwoord eventueel deze vragen

Extra informatie module 3

 

Module 4 – Invloed uitoefenen in jouw gemeente

Heb je module 4 bekeken? Beantwoord eventueel deze vragen

Extra informatie module 4

 
De e-learning Zelf aan de slag met het VN-verdrag Handicap is een initiatief van de Alliantie VN-verdrag Handicap en ontwikkeld binnen het project NietsOverOnsZonderOns. In [jaar/jaren] is deze training op meerdere locaties in het land live gegeven. Met deze e-learning maken we deze training nu voor iedereen beschikbaar. Met dank aan de deskundige en enthousiaste inbreng van de trainers Bonnie Bakkeren-Geus, Paulien Bruijn, Rinske van Duifhuizen.
 

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van nieuws en actuele informatie over het VN-verdrag Handicap en over nieuwe activiteiten vanuit het project Niets Over Ons Zonder Ons? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.