Niets Over Ons Zonder Ons

Het Adviespunt Ervaringsdeskundigheid helpt ervaringsdeskundigen en organisaties verder bij het inzetten van ervaringsdeskundigheid en uitvoering van het VN-verdrag Handicap.

Rekening houden met toekomstige gebruikers wanneer je een nieuwe product of dienst ontwikkelt. Of product of dienst zo ontwerpen dat het geen gebruikersgroepen uitsluit en geen aanpassingen of hulpmiddelen nodig zijn. Het klinkt logisch. Toch gebeurt dat nog veel te weinig. Dat is wel de gedachte achter ‘design for all’ (inclusief ontwerpen). Dat zoveel mogelijk mensen in staat zijn je product te gebruiken.

Om meer aandacht te creëren over dit onderwerp heeft de Alliantie de bovenstaande animatie ontwikkeld die uitlegt wat wordt bedoeld met het begrip ‘design for all’. Samen met jou als ervaringsdeskundige en bijvoorbeeld ontwerpers, architecten en communicatieadviseurs willen hiervoor ook een informatiepakket ontwikkelen. Dit informatiepakket wordt opgebouwd rond de volgende thema’s:

  • Ruimten en omgeving
  • Producten en diensten
  • Communicatie en informatie

Wil jij meewerken om dit informatiepakket te vullen met handige materialen meld je dan aan voor een van de drie bijeenkomsten die na de vakantie zullen plaatsvinden. Tijdens deze bijeenkomsten werk jij samen met vertegenwoordigers op basis van de drie verschillende thema’s aan de concrete invulling van de het informatiepakket. Mail je gegevens en het thema van je voorkeur naar r.kaiser@iederin.nl