Niets Over Ons Zonder Ons

Het Adviespunt Ervaringsdeskundigheid helpt ervaringsdeskundigen en organisaties verder bij het inzetten van ervaringsdeskundigheid en uitvoering van het VN-verdrag Handicap.

Iedereen moet mee kunnen doen in Breda. Ook inwoners met een beperking. Samen met ervaringsdeskundigen en maatschappelijke partners heeft de gemeente Breda actiepunten voor de komende jaren opgesteld. De actiepunten zijn opgenomen in de Vervolgagenda toegankelijkheid ‘Breda, stad voor iedereen, met of zonder beperking’. Gisteravond werden de punten gepresenteerd tijdens de afsluitende bijeenkomst voor iedereen die gewerkt heeft aan het maken van deze agenda.

De komende anderhalf jaar ligt in Breda de focus op ‘vrije tijd’. Er wordt gewerkt aan bewustwording in de samenleving en bejegening van mensen met een beperking. Maar ook aan toegankelijkheid van het uitgaansleven en evenementen, zoals bijvoorbeeld een prikkelarme kermis of horecagelegenheid. Ook op de agenda: de toegankelijkheid van informatie voor onder andere mensen met een zintuiglijke beperking en de toegankelijkheid van de binnenstad door  geleide lijnen.

Bekijk hier de volledige Vervolgagenda toegankelijkheid. Let op! Deze versie is niet volledig toegankelijk. De gemeente Breda werkt aan een toegankelijke versie in begrijpelijke taal.

Werkt jouw gemeente al aan een Lokale inclusie agenda?

Breda is een van de 25 koplopergemeenten die voorop lopen bij het invoeren van het VN-Verdrag Handicap. Als je denkt dat jouw gemeente zich ook zou moeten aansluiten of dat ze eigenlijk al bij de koplopers hoort, stuur dan bij voorkeur samen met jouw gemeente een motivatiebrief aan de VNG waarom jouw gemeenten het manifest ook willen tekenen. En op welke wijze invulling gegeven wordt aan een Lokale inclusie agenda.

Hoe meld ik me aan?

De bijeenkomsten bij de verschillende koplopergemeenten zijn een initiatief van het VNG-project Iedereen doet mee! en het Alliantie VN-verdrag Handicap-project Niets Over Ons Zonder Ons.