Niets Over Ons Zonder Ons

Het Adviespunt Ervaringsdeskundigheid helpt ervaringsdeskundigen en organisaties verder bij het inzetten van ervaringsdeskundigheid en uitvoering van het VN-verdrag Handicap.

Kom mee praten over hoe Amsterdam toegankelijk wordt voor iedereen!

Reizen met het openbaar vervoer, naar school gaan, iets leuks doen of solliciteren op een baan. Voor mensen met een beperking kunnen deze alledaagse dingen een hele opgave zijn. Volgens het VN-verdrag voor de rechten van mensen met een beperking moet iedereen – ongeacht zijn of haar beperking – kunnen meedoen in de maatschappij.

Hoe maken we van Amsterdam een stad waarin iedereen kan meedoen? Met of zonder beperking? Daarvoor gaat de Gemeente Amsterdam de ‘Lokale Inclusie Agenda’ opstellen. En dat kunnen ze niet zonder de inbreng van zo veel mogelijk Amsterdammers. Daarom nodigen ze inwoners van Amsterdam uit om naar één van de bijeenkomsten in de stadsdelen te komen. Zodat ze met u in gesprek kunnen gaan over een toegankelijk Amsterdam voor iedereen!

Bijeenkomsten in de stadsdelen
• Dinsdag 15 oktober, Theater De Krakeling, stadsdeel Centrum
• Dinsdag 22 oktober, Huis van de Wijk de Meeuw, stadsdeel Noord
• Dinsdag 29 oktober, Stayokay, stadsdeel Oost

Slotbijeenkomst
• Dinsdag 12 november van 10:00 tot 17:00 uur, Zuiderkerk

Deelname is gratis, aanmelden is wel noodzakelijk. De bijeenkomsten worden georganiseerd in samenwerking met Cliëntenbelang Amsterdam.

Aanmelden

Kunt u niet naar een bijeenkomst komen maar wilt u wel meepraten? Vul dan het online vragenformulier in.

Locaties bijeenkomsten
De bijeenkomsten in de stadsdelen vinden plaats van 11:00 tot 14:30 uur, inclusief lunch. De locaties zijn rolstoeltoegankelijk en overal is ringleiding aanwezig. Wilt u gebruik maken van een schrijf- of gebarentolk? Heeft u assistentie nodig? Of iets anders, zodat de bijeenkomst voor u toegankelijk is? Laat het ons tijdig weten bij uw aanmelding, dan zorgt de organisatie dat dit aanwezig is.

De gemeente Amsterdam verzamelt al uw verhalen en ervaringen. Van mensen met en zonder beperking, zichtbaar of onzichtbaar. Na de bijeenkomsten in de stadsdelen wordt op dinsdag 12 november een grote slotbijeenkomst in de Zuiderkerk georganiseerd. Daar worden de opbrengsten uit alle bijeenkomsten gepresenteerd. Tijdens deze slotbijeenkomst is er naast ringleiding aanwezig: een tolk Nederlandse gebarentaal en een schrijftolk.

Meer informatie
Over toegankelijkheid in Amsterdam
Over wat de gemeente al doet aan toegankelijkheid